Földbe zárt kincseink

 

Kulturális Örökség Napjai 2015

Damjanich János Múzeum
2015. szeptember 19–20.

A Damjanich János Múzeumban az idén 18. alkalommal került sor az Európa-szerte népszerű Kulturális Örökség Napjai hétvégére.
Célja, hogy a nyilvánosság érdeklődését a kultúra, a művelődés, az építészet különböző szegmenseire irányítsa és a társadalom eltérő érdeklődésű rétegeit minél nagyobb létszámban mozgósítsa. Minden évben egy központi témához kapcsolódik a rendezvény.
2015 központi témája:
Földbe zárt kincseink. 200 éve született Rómer Flóris, a magyar régészet atyja
Immár hagyományosnak számító programunkra elsősorban családokra, diákokra, a múzeum iránt érdeklődő felnőttekre számítottunk.
A múzeum restaurátorműhelye nyitott kapukkal várta az érdeklődőket, hiszen évek óta ez a legsikeresebb és leglátogatottabb hely ezeken a napokon.
Természetesen nem maradtak el a központi témához kapcsolódó épületlátogatások, valamint a már hagyományos séta és kerékpártúra sem, amit az idén a szolnoki régészeti lelőhelyek, elsősorban az egykori szolnoki vár, illetve mezőváros erődítéseinek és fontosabb épületeinek bejárásával színesítettünk. Ezen helyszínek felkeresésével tettük még élvezetesebbé a látogatást, ahol rövid előadások segítségével bővebb információt kaphattak a résztvevők az egykori szolnoki várról. A túrához kis füzet is készült, azok számára, akik többet szerettek volna tudni a látott emlékekről, épületekről.
Szeptember 19-én 187 fő látta a Damjanich János Múzeum kiállításait, restaurátorműhelyét és járta be az épületet.
Szeptember 20-án 38 fő vett részt a sétán, ill. a kerékpártúrán, a restaurátorműhelyt és kiállításainkat 108 fő látogatta meg.
A két nap összesen 333 fő vett részt programjainkon.
A média is figyelemmel kísérte az eseményeket, programajánlóban ismertette, a helyi tévé és rádió folyamatosan tudósított az eseményekről.
-pató-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük